Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Hétvégi

2009.05.27. 11:56 Csokis

A hétvégi Füsti látogatásról akartam írni, de az piszok közhelyes lett volna. Naná, hogy fehér ruhában jöttek a csajok, naná, hogy élvezték a mozdonyokat, naná, hogy fülig koszos lett mindkettő, mert az ütközőt is meg kell fogni, mert úgy az igazi.

Mellesleg megnéztük életünk eddigi legbárgyúbb mesejátékát, de szerencsére ami nekünk szörnyű lapos, az nekik szinte követhetetlenül bonyolult és további két-három napig még  lehet róla beszélgetni. Persze a MÁV-nál első a pontosság, úgyhogy a 11:00-ra meghirdetett darab 11:25-kor kezdődött. Én már felvetettem, hogy 15 perc késés után még az IC pótjegyet is visszafizetik, pedig ott nem kell több, mint száz gyereket a fenekén tartani, miközben ugyanaz a három Scott Joplin szám megy felváltva a hangszórókból. Ahhoz képest hogy családi vetélkedő, meg koncert, meg minden fene meg volt hirdetve vicces, de a szervezőknél nem volt egy moderátor / mesélő / színész, aki valamit rögtönzött volna, ami leköti nyomorult kölköket. Hogy miért nem aktívabbak ilyenkor a szülők? Azért, mert a sorok úgy voltak letéve, hogy az első 5-6 sor csupa gyerekszék volt, oda belökted a kölködet, aztán te kiálltál oldalra, úgyhogy még a szülők sem nagyon tudták szórakoztatni őket. Nekünk még istenes volt, mert a szélére ültettük őket, gondolván, hogy ha Nelli megijed, könnyen ki lehessen halászni a tömegből, de nem ijedt, illetve csak annyira, hogy Linával teljesen összehúzták a széküket, és fogták egymás kezét. A lényeg, hogy legközelebb "normál" napon megyünk a Füstibe, mert az egy 2200-as családi jegyből megúszható, és a hajtányozás sokkal érdekesebb, mint Misu, a masiniszta 5200-ért. (Bár a hajtány egy családnak plusz 1600,-, a kerti vasút újabb 1600,- és alapvetően minden, ami interaktív és mozog plusz 400,- Ft / fő, de legalább van indok, miért mászom fel én is ezekre. Akkor meg semmi sem drága.)

Ami esetleg nem triviális, az az, hogy gondos atyaként előre főztem, és persze mindkét nap "lekéstük" az ebédet, úgyhogy szombaton McD, vasárnap kemencés lángos lett belőle, autóban alvással. De vasárnap már fellázadtam, hogy az én gulyásom ugyan nem fogja a vécében végezni, úgyhogy ha tetszik, ha nem, az lesz a vasárnapi vacsora. És lett. És meglepő módon, még ízlett is nekik, pedig még menzagulyásnak is szűkös volt. Nem mondom, hús volt benne rendesen, de nem volt otthon elég zöldség, úgyhogy a krumpli, sárgarépa, egy szem paradicsom, két zöldpaprika mellé bekerült egy kis Vegeta is. De senki nem panaszkodott, úgyhogy utána jutalomból kaptak "konzerv" aranygaluskát. Ezt a Ceres Sütő csinálja, semmit nem kell vele csinálni, mint kikeverni egy hígra feleresztett Aranka krémet, abba belecsapni egy vaníliás cukrot, aztán azzal nyakonönteni a kész tésztát. Befektetett munka 5 perc, siker 100%, úgyhogy jobb a kihozata, mint bármi másnak.

Még egyet írok, ha már ilyen gasztro blog lett a mai. Szombat este gyorsan akartunk nekik vacsorát adni, mert eléggé el voltak romolva, úgyhogy a vasalt szendvicset választottam. Az tutira beválik, és nem csak elkészíteni gyors, de gyorsan el is fogy, nem nyammognak rajta egy órát. Viszont előző nap is ez volt (hasonló megfontolásbó, mivel péntek Lina "úszós" napja, ilyenkor nem alszik ebéd után, úgyhogy ennek megfelelően nyűgös estére), azt meg nem akartam, hogymegunják. Úgyhogy elővettem a reggeli maradék kalácsot, és abból csináltam, d enem sonkával, szalámival, vagy sajttal, mint szokásos, hanem Milkával és szőlővel. Keserű csokival szerintem még jobb lett volna, de ez most nem felnőtteknek készült, nem kockáztattam. Szóval mindenkinek ajánlom, mivel itt a tavasz, lehet variálni a gyümölcsökkel. Szerintem jó bele a meggy, az eper és a banán is, de új ötleteket is várok mindenféle vasalt szendvicsre. A legjobbakat díjazom is! A kétdecis ouzómat, amit a múltkor felajánlottam, és nem vitte el senki, ugyan már kibontottuk, de valami mindig akad. Esetleg ha egy üveg Guinnesst dobok fel e célra?

2 komment

Címkék: család kaja

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr61146563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgranc 2009.05.27. 14:18:23

Azt meséld el nekem légy szíves, hogy mi az a vasalt szendvics???

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.05.27. 16:08:15

@rgranc: Az, amit toast sütőben csinálsz. Az a trükkje, hogy a kenyér szeleteket (nem kell toast, vagy tartós kenyér, jó hozzá a rendes is, még ropogósabb is lesz) kívülről kell megvajazni. Szóval a szendvics úgy néz ki, hogy toast sütő egyik oldala, vaj, kenyér, töltelék, kenyér, vaj, toast sütő másik oldala. Két oldalról nem érdemes, mert csicsogni fog, csak belülről sem, mert kívülről száraz lesz. A tölteléken viszont lehet kreatívkodni. Mehet bele sajt, hagyma karika (vigyázz, nyers marad, csak épp megmelegszik, ezért a póré jobb), kolbász, maradék sült hús, csoki, gyümölcs, vegáknak párolt zöldség. Próbáld ki, megéri! És könnyű takarítani, mert teflonos. Amikor kihűlt, áttörlöd egy nedves ronggyal, és jónap.
süti beállítások módosítása