Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Válságvacsora

2009.06.11. 20:17 Csokis

Tegnap a teszkóban voltam (Hja kérem, véget értek a törpök a Kaisersben, végre lehet újra olcsón vásárolni. Azért ezek a nyomrult törpök -vagy inkább a szülők- is megérnének egy hülyeség tages posztot.), és eszembe jutott Spanci olvtársnő múltkori komment sorozata az unatkozós topikban a csirke far-hátról, és megjött hozzá a kedvem. De far-háttal nem állíthat csak úgy haza az ember egy alsócomb kedvelő családba, ahhoz kérem ideológia kell. Szóval elhatároztam, hogy válságvacsora lesz. És lett. (Tudom, hogy nem egy kulináris élmény, aki olyat akar, az olvassa Péter Annát a Malackarajon.) Szóval vettem három csirke far-hátat (235,-), és megsütöttem grillen. Előzőleg leszedtem a fenekéről a hájat, kisütöttem, így kinyertem egy adag nagyon jó zsírt, de nagyvonalú leszek, és ezt nem vonom le, ahogy az egy kanál olajat sem fogom hozzáadni, ami a rizshez kellett. Merthogy a köret mogyorós rizs volt. Ez sem volt az a "hú-de-drága", ráadásul a 10 dkg rizs (22,-) és 5 dkg földimogyoró (34,-) keverékéből is maradt mára. Hozzá kovászos borka volt, a kovászolni való uborkát a múltkor 99,- / kiló áron vettem "leócsózva", megettünk belőle kb. 20,- ára mennyiséget. És akkor jön a nap fénypontja, amiért az egész poszt született: a sör. Sőt A SÖR.

Válságvacsorához nem lehet ám 168 forintos Gössert, vagy 126 forintos Tuborgot inni, ahhoz a teszkógazdaságos sör dukál 99-ért. Őszintén szólva eszembe nem jutott ilyet venni, amíg meg nem láttam a klasszikus, kék-fehér-piros dobozt. Annyira iszonyú volt, hogy rögtön lecsaptam rá. Nem akarom hosszan ecsetelni, hogy milyen volt (elsőre a régi Balatoni Világos - Kinizsi páros semmivel össze nem téveszthető ázott patkány íze köszönt vissza belőle), maradjunk annyiban, hogy a külcsín meg a belbecs, illetve a tartalom és forma tökéletes dialektikus összhangja megvalósul ebben a félliteres dobozban. Ment még mellé az asztalra egy bodzás Radler (107,-), ami viszont meglepő módon ihatónak bizonyult. A vegyipar ma már csodákra képes. A jól adagolt műbodza íz és a cukor teljesen semlegesítette a olcsó sör mellékízét, így kifejezetten üdítő esti ital lett belőle. Lehet, hogy a másik doboz teszkóst is fel kéne javítani egy kicsit?

Végül is semmi okunk panaszra, összesen 517 forintért ehető vacsorát csináltam, ami abból is látszik, hogy a gyerekek is megették. Nellinek ugyan nem ízlett a mogyoró a rizsben, de Lina rögtön lecsapott rá, sőt a miénkből is kunyerált egy kicsit, biztos, ami biztos. Azért legközelebb inkább megspendírozok pár alsó combot, az mégis jobb...

2 komment

Címkék: kaja

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr11179655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgranc 2009.06.12. 12:41:32

Itt büszkélkednék vele, hogy összesen egy, azaz 1 darab törpöt sikerült begyűjtenünk az akció időtartama alatt a négy gyerekre, szóval nem nekünk szólt... :) Pedig a spar még közelebb is van mint a teszkó.
A többihez nem tudok hozzászólni, mert egyrészt az asszonyra hagyom a zsákmány feldolgozását, másrészt nem iszok sört.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.06.12. 14:13:26

@rgranc: Nálunk a pillanatnyi eredmény 42 db, pedig párat már el is hagytak. Igaz, ennek jó része a szomszéd nénink lányától van, 5-6 érkezett kollégáktól is, meg vettünk törpösakciós termékeket is, de akkor is durva. Azt például nem gondoltam volna magamról, hogy egy akció miatt (gyereknap előtti szombaton dupla törp járt) miatt fogok elmenni valahová vásárolni. Igaz, egyszer emiatt fogtam ki a 139 Ft-os Beck'set a Sparban, de azért így sem volt túl szufficites a dolog.
süti beállítások módosítása