Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Chuck Norris meg elmehet a búsba!

2011.02.27. 23:45 Csokis

Mindenki tudja, hogy Chuck Norris elszámolt végtelenig. Kétszer! Na, ez lepkefing és hajnali harmat egy rendes, homeopatikus szereket gyártó céghez képest. Az jutott ugyanis eszembe, hogy miért nem perelte még be senki ezeket a gyógyszergyárakat környezet szennyezésért? Mire gondolok? Végezzünk egy gondolat kísérletet!

Adott egy hatóanyag, ami persze csak kiindulási alap a homeopatikus szerek gyártásánál. A drog sosem olcsó, ezért induljunk 1 grammal a higításnál. A szabályos eljárásnál ezt a százszorosára higítjuk, megfelelően megrázzuk, hogy az anyag átadja a tulajdonságait a víznek, és ezzel előállítottunk egy úgynevezett CH1-es higítású oldatot. Ez ugye túl tömény, tehát újból a százszorosára higítjuk, újra rázzuk, ebből lesz a CH2. A legtöbb kapható szer valahol CH5-CH8 közt van, de vannak CH200-as gyógyszerek is. Belátható, hogy már egy CH5-ös higítású cuccnál is az eredeti 1 gramm anyagból előállítottunk 1 gramm * (10^2)^5 = 10^10 gramm = 10 000 t gyógyszert. Ha CH8-as anyagot készítünk, akkor ugyanez már 10 milliárd tonna. Ezt nyilván nem lehet mindet eladni, tehát valamit kell vele kezdeni. Legegyszerűbb kiönteni, elvégre ez csak cukros víz. Csak az? A homeopátia elvei szerint ez maga a gyógyszer, hiszen a rázáskor a rezgés átvitte az információt a vízbe. Tehát meg kéne tisztítani a vizet. De azt hogy lehet? Esetleg le kéne hűteni a vizet abszolút nulla fokra, hogy megszűnjön a rezgés. Mivel ez a tudomány mai állása szerint nem járható út, nekem az a gyanúm, hogy a Boiron bizony tömény gyógyszert önt a csatornába, és szennyezi vele a környezetet. Pfúj!

Tovább víve a gondolatkísérletet, állítsuk elő a CH200-as csodaszerünket. Mennyi víz is kell ehhez? 1 gramm * (10^2)^200 = 10^400 gramm = 10^394 tonna. Ez sajnos már nem tudom hatványok nélkül, vagy más, "civilizált" formában leírni, de egy kicsit még csökkenthetünk a számon. Ennyi tonna az ugyanennyi köbméter, avagy 10^385 köbkilométer. Hát ez sem kevés! Hogy ez mennyi is, arra pár hasonlat:

A Föld teljes vízkészlete kb. 1200 millió köbkilométer. (1,2*10^9 köbkilométer)
Ebből édesvíz kb. 3%, azaz 3,6*10^7 köbkilométer
Ebből felhasználható (nincs a sarki jégbe befagyva) kb. 10^7 köbkilométer.

További tömegek, csak úgy miheztartás végett:
A Föld tömege kb. 6*10^24 tonna
A Nap tömege kb. 2*10^30 tonna
Az ismert világegyetem tömege 3*10^49 tonna
 

Akkor hányszor is kell a Föld vízkészletét teljes egészében felhasználnunk, mire elérjük a kívánt CH200-as higítást? Illetve hányszor haszáltuk fel ugyanazt -az információt már rég hordozó- vízmolekulát? Akkor minek vegyünk homeopátiás szereket? Nyissuk ki a csapot, és az abból kifolyó vízben ott lesz az összes homeopatikus információ ábécében, az Addison-kórtól kezdve a szívpanaszokon át a zsírmájig.

U.i.:
Ha elbénáztam pár hatványkitevőt, akkor persze akár nagyságrendi hiba is lehet a számításaimban, de a lényegen -azt hiszem- tíz-húsz nagyságrend ide, avagy oda már nem változtat.

Az adataim forrása:
Földünk édesvíz-készlete
Nagyságrendek listája (tömeg)

15 komment

Címkék: betegség hülyeség

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr702696383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög 2011.02.28. 10:36:01

Nem tudom, hogy ezt mennyire gondoltad komolyan, de mivel olvashatják olyanok is, akik tényleg komolyan veszik, ezért inkább írok hozzá egy szintén komoly kommentet.
Nem ellenőriztem az összes számot, de legalább a feléig igen, és nem találtam benne hibát. A hiba a következő kérdésben, illetve az arra vezető gondolatmenetben van:
"Akkor hányszor is kell a Föld vízkészletét teljes egészében felhasználnunk, mire elérjük a kívánt CH200-as higítást?"
A válasz pedig a következő: egyszer sem, ugyanis senki nem állította, hogy minden egyes hígításból szükségünk van az összesre. Ha csak egyetlen CH200-ast szeretnénk, ahhoz elegendő kétszázszor 99 gramm víz, ami kevesebb, mint 20 liter. Úgyhogy az előállítás során egyáltalán nem a víz okozza a problémát, sokkal inkább az, hogy hol tároljuk a különböző arányú hígításokat, mivel azokat tényleg nem kéne csak úgy kidobni, ha már annyira hasznosak lehetnek. Mondjuk, azt nem tudom, hogy tényleg tárolják-e ezeket, és azt sem értem, hogy mitől lenne egyre erősebb a gyógyszer az egymás utáni hígításoktól, de ettől még nem mondanám az egészre, hogy hülyeség. Különösen akkor nem, ha sokan meggyógyulnak tőle. Egyébként épp most a hétvégén olvastam, hogy újabban több Nobel-díjas orvos is elismerte a módszer hatásosságát. Bár az is igaz, hogy mások szerint meg sarlatánság, de még egyszer mondom: ha sokan meggyógyulnak tőle (akár placebo-alapon, akár nem), akkor szerintem igenis használható, tehát hasznos. Persze, nyilván azoknak is hasznos, akik ezeket a szereket árulják, de ebben sem látok semmi kivetnivalót. Sőt, ezek még mindig sokkal jobb szolgálatot tesznek az emberiségnek, mint például a politikusok, akik szintén jó sokat tesznek zsebre, néha (illetve nálunk általában) leginkább annak fejében, hogy jól kicsesznek a néppel.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.02.28. 11:14:05

@Dulifuli vagyok: Nyilván nem volt komoly, de azért egy kicsit meg mégis. Egyébként épp most írtam a liftes topikban, hogy én ott látom benne a súlyos hibát, hogy a tudományt össze akarjuk keverni a hittel, és az baj. A placebo hatás nagyon fontos, sőt annak kutatása is -lehet- tudományos vizsgálat tárgya, de annak a dolognak amit ma (kb. a francia felvilágosodás óta) tudománynak nevezünk, egyetlen fontos ismérve van: az ismeretlen megismerésére törekszik úgy, hogy feltesz egy kérdést, majd azt megpróbálja már ismert és igazolt tényekkel bizonyítani. A dolog lényege, hogy ismertből jututnk el ismeretlenhez, illetve még egy fontos dolog van. Az oda való eljutást végig pontosan dokumentáljuk, hogy az később bárki számára reprodukálható legyen. Éppen ezért a "feltaláltam a perpetuum mobilet, de ti mind hitetlen rohadékok vagytok, ezért nem árulom el hogy működik", illetve a "már majdnem megvan a bölcsek köve, csak még adj egy kis aranyat a kísérleteimhez" típusú bejelentések sajnos leginkább Tribuszerné pilótajátékaihoz hasonlítanak.
Tessék azt mondani, hogy hit kérdése, és ilyen alapon árulni az instant szentelvizet (bepárolt szenteltvízből kivont tömény szentség), amit otthon a speizban lehet tárolni, és szükség esetén fel lehet oldani egy pohár csapvízben. Vagy ha tudomány, akkor tessék kettős klinikai vaktesztet csinálni 1000-1000 emberen, és ha hat, akkor mindenkinek hat, vagy legalábbis szignifikáns lesz a különbség a szert és a placebot kapó csoport közt. Elvégre a cucc a gyógyszertárban szabad forgalomban megvehető, nem kérdeznek tőled semmit csak kiadják ha kifizeted, tehát nem kell hozzá semmi előképzettség, szedheti bárki.

fixfuzio 2011.03.03. 14:17:28

Kicsit zavaros, amit a homeopátiás gyártásról írtál, mert pl. cukor nincs az oldatban.Az a vivőanyag, a végén.
Másik: Kétszeresen desztillált víz, és nagyon tiszta levegő kell a gyártáshoz. A víz szerkezete tényleg változik, keress rá Luc Montagnier kísérletére! Nobel díjas.....
Az oldatot nem öntik ki. Amit idézel, az egy leegyszerűsített leírás.
A százszoros hígításnál kb. egy lombiknyi anyaggal dolgoznak. 1+99 arányban. Egy pipettányi anyag, 99 pipettányi oldószer. Nem a 100 litert hígítják 99x annyi vízzel......
Megnéztem a Boiron honlapján www.boiron.hu/mediatar

Nash vs. Keynes 2011.03.04. 20:12:54

Én még mindig a szakképzet logopédus alkalmazását hiányolom a leginkább a gyógyszerek elnevezésének a folyamatából. Legalább egy marketinges kiszámolhatná mennyivel többet lehetne eladni ezekből a szerekből ha nem ipekakuánának Oscillococcinum -nak hívnák őket. A világ dadogós fele kapásból kiesik.

Szőkeherceg-bombanője 2011.10.11. 15:52:01

Egyrészt: mikor lesz új poszt? Semmi nem történik Csokiséknál?
Másrészt: nekem még sosem segített homeopátiás szer, de állítólag különösen gyerekek esetében rendkívül hatásos. Ez pedig azért érdekes, mert náluk nem áll fenn a hit és nem hit kérdése.

Szőkeherceg-bombanője 2011.10.19. 14:15:33

@miklosoft: No de akkor anya adhatna minden betegségre kis csokigolyókat is, nem?

Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög 2013.12.20. 10:04:10

Azt nem tudom, hogy a búsba-e, de mostanában elég gyakran vezet kamiont, méghozzá kettőt egyszerre. :-)

Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög 2014.01.17. 08:39:21

Pontosan ez nem jutott eszembe, bár morfondíroztam azon, hogy visszamegyek valami másik nickkel, és jól megmondom a magamét, de azt hiszem, nem érdemes. Úgyis náluk van a Del gomb, azt meg már rég bebizonyították, hogy milyen bunkók (tisztelet a kivételnek).

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.04. 09:23:42

Miért halt ki ez a blog? :(
Egyébként a témához távolról kapcsolódva: vajon mi lehet egy homeopátiás altatóban? :)
Élesztő biztosan. Ezt onnan tudom, hogy pár éve kipróbáltam. :D
Ezen kívül? Birkahús a megszámolt bárányok húsából?

Szubrina 2020.03.30. 11:55:27

Őszinte leszek, ha így nézzük tényleg érdekes és fasz se tudja ezek után, h állítják elő, meg nekem az se logikus, h minél nagyobb a hígítás annál erősebb a hatóanyag...ez full logikátlan nekem, viszont működik.

Én nagyon szkeptikus ember vagyok, Istenben sem hiszek, hiszem, ha látom, tehát hülyeségnek tartottam ezt is, de nem tudtuk, h penicillin érzékeny vagyok és egy tüdőgyulladásra felírt antibiotikum bevétele után tele lettem csalánkiütéssel, mintha bárányhimlős lettem volna, mindkét karom és kézfejem, tele piros pöttyökkel.

Nővéremmel beszélt anyukám és nővérem átjött és áthozta az ún. apis mellifica-nevű cuccot, ez homeopátiás, bevettem és fél óra múlva nyoma sem volt a pöttyöknek...

Aztán ha ez nem elég valakinek, voltak egyéb problémáim is, amire mai napig van nálam egy homeopátiás cucc, soha többé nőgyógyászhoz nem kell ezzel menni, a homeopátia megoldotta, számomra is hihetetlen és én sem értem, de működik cseszd meg.

Szubrina 2020.03.30. 12:45:47

@Csokis: Jelezném, h egyáltalán nem hiszek benne, még is működik, tehát nem placebo, hanem valamit még is csak csinál a szervezettel.

Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög 2020.05.13. 12:13:40

@Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges mennyiséget elkészíteni. Tehát elég, ha mindegyikből csak egy palackkal készítünk, aztán abból kiöntünk egy gyűszűnyit, azt százszorosra hígítjuk, és kész a következő palack, aztán így tovább. Minden palackra rá lehet írni, hogy hányas, és ha egyszer valamelyik kifogy, akkor az előző palackból újra ki lehet tölteni egy gyűszűnyit...
süti beállítások módosítása