Szóval nekiláttam ebédet csinálni a céges konyhában, ami nem egy nagy durranás, viszont nagyon jó. Megsikálom a krumplit (általában körömkefével), félbe, esetleg négybe vágom, és berakom 3-5 percre a mikróba. Ennyi idő alatt majdnem megfő, és már mehet is a tepsibe, kevés olajba. Ha ilyenkor nem megy ki az ember az udvarra, hogy megnézze a járda által kiszakított, vadi új Michelin gumit, akkor kb. tíz perc alatt aranybarnára sül, és lehet enni.
Ha kimegy, akkor megnézi a gumit, kicsit elanyázik, bár nem az ő pénze, aztán bemegy, hogy elzárja a kicsit megégett kaja alatt a platnit. Utána megnézi az elfekvő téligumi készletet, megmutatja a kollégáknak, hogy ez már mehet a kukába, mert két különböző mintázatú gumiról van szó, ráadásul a DOT alapján 9 és 10 évesek. Utána bemegy, és anyázik egyet, mert nem gondolt arra, hogy a cégnél rezső van, ami akkor is meleg, ha elzárják, ráadásul a bazi vastag talpú tepsi is tárol egy csomó hőt. Ilyenkor az éhező kollégákkal feleteti a még menthető részeket, majd kimegy a sarki boltba, vesz még egy adag krumplit, és süt repetát.
És utána jöhet a frappé irodai módra.
Tanácsok:
- Jég nélkül ne próbálkozz, mert ha nem hideg, nem lesz habja.
- Üveg üveggel nem jó csinálni, mert abból nem tudod kinyomni a habot, magától meg nem folyik ki, ha elég keményre ráztad.
- Az üres flakonra írd rá, hogy nem szemét, különben a taki néni kiszórja, és kotorhatsz újat a szemetesben.