Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Tele hassal

2007.06.22. 14:07 Csokis

Tele van a hasam, péntek délutáni nyugalom van a cégnél, lehet írni. Tulajdonképpen a két nappal ezelőtti sültkrumplit akarom megénekelni, mert tök jól sikerült. Már az, amit nem égettem szénné gumivizsgálat címén.
Szóval nekiláttam ebédet csinálni a céges konyhában, ami nem egy nagy durranás, viszont nagyon jó. Megsikálom a krumplit (általában körömkefével), félbe, esetleg négybe vágom, és berakom 3-5 percre a mikróba. Ennyi idő alatt majdnem megfő, és már mehet is a tepsibe, kevés olajba. Ha ilyenkor nem megy ki az ember az udvarra, hogy megnézze a járda által kiszakított, vadi új Michelin gumit, akkor kb. tíz perc alatt aranybarnára sül, és lehet enni.
Ha kimegy, akkor megnézi a gumit, kicsit elanyázik, bár nem az ő pénze, aztán bemegy, hogy elzárja a kicsit megégett kaja alatt a platnit. Utána megnézi az elfekvő téligumi készletet, megmutatja a kollégáknak, hogy ez már mehet a kukába, mert két különböző mintázatú gumiról van szó, ráadásul a DOT alapján 9 és 10 évesek. Utána bemegy, és anyázik egyet, mert nem gondolt arra, hogy a cégnél rezső van, ami akkor is meleg, ha elzárják, ráadásul a bazi vastag talpú tepsi is tárol egy csomó hőt. Ilyenkor az éhező kollégákkal feleteti a még menthető részeket, majd kimegy a sarki boltba, vesz még egy adag krumplit, és süt repetát.

És utána jöhet a frappé irodai módra.
Kell hozzá egy szélesszájú, félliteres gyümölcsleves flakon (általában Cappy, vagy icetea, ez mindig van a kollégák szemetjében). A neszkávét beteszed fél decinyi vízbe, hozzáadsz 1-3 kockacukrot (kell hozzá, mert attól áll majd meg a hab), és két jégkockát. Addig rázod, amíg a jégkockák el nem olvadnak, addigra akkora habja lesz, mint ide Vlagyivosztok. Kinyomod egy hosszú pohárba, a maradékot felöntöd egy kis tejjel, és újra felrázod. (Ennek már nem nagyon lesz habja.) Ezt óvatosan, a pohár szélén ráöntöd, szívószálat bele, és mehet a kollégák elé. Gyorsabban van kész, mint ahogy most leírtam, és tuti siker. Amit koszolsz vele, az meg a a pohár és a flakon. Végszükség esetén jó hozzá a kólás üveg is, csak akkor darabolni kell a jeget, különben nem fér be a száján.
Tanácsok:
  • Jég nélkül ne próbálkozz, mert ha nem hideg, nem lesz habja.
  • Üveg üveggel nem jó csinálni, mert abból nem tudod kinyomni a habot, magától meg nem folyik ki, ha elég keményre ráztad.
  • Az üres flakonra írd rá, hogy nem szemét, különben a taki néni kiszórja, és kotorhatsz újat a szemetesben.

2 komment · 1 trackback

Címkék: kaja

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr91103841

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: voice over website 2019.06.08. 00:01:08

KÖDCSÁKÁNY - Ködcsákány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2007.06.23. 16:06:18

Érdemes, mert tényleg látványos az eredmény. Idősb nőrokonok elkápráztatására is jó, csak ne mutasd meg nekik, hogy egy szemetesből kikukázott ájsztís flakonnal csinálod az egészet.
süti beállítások módosítása