Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Nyaralás

2007.07.07. 12:09 Csokis

Azt a hülyeséget meg ki találta ki, hogy a nyaralás és a pihenés szinonímák?
Egyik nap Nelli ébredt fél hatkor, másik nap Lina. Ennek persze túl nagy jelentősége nem volt, mert a másik felriasztásához kábé fél perc kell nekik. Ha nem akartuk, hogy Viktorék is felébredjenek -különös tekintettel a Nelli korú Pannára-, akkor magunk mellé kellett őket venni, hogy ne unakozzanak. Persze visszaalvásról szó nem volt, így megindult a rajtunk való mászkálás, szemkitolás, fülcsavarás. Este az altatás a szokatlan hely  miatt a szokásosnál is nehezebb volt, utána még egy kis beszélgetés, borozgatás... Szóval 11 előtt nem nagyon kerültünk ágyba. No, de vége, itthon vagyunk, a saját ágyunkban alszunk, hurrá! Éljen a Balaton! (Egy kicsit most nélkülünk.)

Két rövidet még:

Egyik nap, reggeli után a három gyerek vidáman csúszkált a teraszon, mikor valaki kiszúrta, hogy ezek esznek valamit. De mit, és honan? Mindenki elkezdte a maga paráját:
 - Kavics!
 - Leander!
 - Tuja!
 - Szar!
 - Jé, tényleg! A franc a rühes macskába! Ideszart a teraszra, a hülye gyerekeink meg feleszik!
Futás a fürdőbe, kézmosás, szájöblítés... Viktor felemelte Pannát, két mélyet szippantott, majd közölte:
 - Ez a gyerek bele is ült... ja nem, ez a sajátja... na, akkor ezek nem a macskáét ették, hanem Pannáét. De mi a csoda ez?
...és így történt, hogy a három grácia újrahasznosította az előző napi főtt kukoricát.

Szűk Csokis-körben ücsörgünk egy keszthelyi, belvárosi kávézó teraszán, kiválasztjuk a kávéinkat, a csajoknak meg rendelünk két rétest. Hogy bírják a várakozást, odaadjuk nekik a szép, színes, képes étlapot. Le is köti őket teljes két percig, utána mindkettő elkezd izegni-mozogni. Nyugtatgatjuk őket, hogy mindjárt jön a finom rétes. Ezzel megint elmegy egy perc, majd Linus hangja süvítve hasít a délutáni álmos nyugalomba:
 - Hol a réééétes?
 - Pszt, nem szabad kiabálni!
 - Hol a réééétes?
 - Linus, kicsit csendesebben, mindjárt hozzák.
Következő pillanatban megjelenik a pincér, fülig érő vigyorral a száján:
 - Hölgyem, a rétese! Jól hallottam, hogy Ön kérte? Jó étvágyat kívánok, remélem ízleni fog!
Esküszöm, erre legközelebb be fogom őket tanítani, ha ilyen a hatása. Viszont az is kiderült, hogy a keszthelyi Pelso Café gyerekbarát hely, mehettek bátran!

2 komment

Címkék: család kaja lina nelli

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr29113436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linnaa 2017.02.25. 07:33:49

Hát, mindig elérem amit akarok.... Tényleg most hol a réééétees??!!

Linnaa 2017.02.25. 07:39:50

Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!!
süti beállítások módosítása