Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

...kapcsán

2011.01.17. 14:53 Csokis

Mindjárt érthető lesz, mit akarok, de semmiképp sem akarok troll-etetőt nyitni. Viszont a szombati tragédia kapcsán több dolog felmerült bennem / bennünk:

 - Hány évesen kezdenek a mai fiatalok bulizni? Nem úgy általában, hanem ilyen intenzíven, éjszakába eljárósan? Nem akarok erkölcs csőszt játszani, 14-15 évesen én is kimaradhattam este 10-11-ig, de én egyrészt fiú voltam (Kínával szemben, ahol a fiú gyerek az értékesebb, itt ugye a lányokat féltik jobban. :-) ), másrészt második gyerek, akinek a nagyobb már kitaposta az utat. De azon, hogy a bulikra beengedettek korhatárát fel kellett emelni 16 évre, mert addig a nagyobbik részük 14 volt, az mellbevágott. (És ahogy a képeket elnézem, ezt a 16-ot sem nagyon tarthatják be.)

 - Ennek kapcsán femerült az, hogy mi abban a ráció, hogy manapság a bulik éjfél után kezdődnek? Nyockor még nem lehet csapatni? Vagy tízig-éjfélig csak az alapozás megy? Kolléga huszas éveinek elején járó fiától tudom, hogy buliba tízkor kell elindulni, de akkor még csak találkozni mentek a haverokkal. Tudom, hogy vén hülye vagyok, hogy megint magammal példálózom, de ha mi ifjú korunkban éjfélig csak alapoztunk volna, akkor max négykézlább mehettünk volna bulizni, de leginkább úgy sem. Szóval hogy van ez?

 - És ha már a buliszervezők pénzéhsége is szóba került: eszembe jutott szegény Gerendai is, akit most jaj, de meg akarnak sarcolni a Szigettel, pedig ő csak kultúrmissziót teljesít, amikor azt a sok, külföldi fiatalt Pestre hozza, akik aztán jó hírünket viszik szerte a világban. Meg akik két átbulizott éjszaka közt vagyonokat költenek a városban, és ezzel rengeteg idegenforgalmi bevételt termelnek. Vajon hányan jutnak tovább közülük az óbudai madaras teszkónál, ahol a - szintén gerendai érdekeltségébe tartozó nagykertől emelt áron vásárló- szigeti vendéglátósok árait próbálják megúszni. Hisz' ez az elhivatottság látszik abból is, hogy az egész Szigatnek a 2,5 milliárdos éves forgalomra csak 80 millió az adózott nyeresége, oszt' mégis csinálják, tiszta jófejségből. Az egyik blogon olvastam két jópofa bejegyzést is sziget-ügyben:

emlékszem találkoztam egy csajjal franciaországban, dumáltunk, mondta, hogy sajnos még nem járt kelet-európában. Ahogy többet dumáltunk, szóba kerültek a nyári bulik, mondta, hogy már kétszer volt egy tök jó fesztiválon, valami island a neve. Kérdeztem, hogy hol van, melyik városban. Mondta, nem tudja, mindig partybuszal mentek, és igazából nem voltak a városban. eléggé égett a feje, amikor elmagyaráztam, hogy pesten van.

 

 

[...] Aki meg elhiszi, hogy a Sziget eredménye ténylegesen az a 80 millió Ft, amit a Sziget Kft. bevall, hát ahhoz nincs hozzáfűzni valóm.

Na, ide lőjjetek! :-)

2 komment

Címkék: kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr292590377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög 2011.01.18. 12:59:48

Azt én sem értem, hogy miért nem lehet normális időben elkezdeni a bulikat. Ki a fenének jó, ha éjfél után mászkálnak a fiatalok az utcákon? Aki akar, nyugodtan nevezhet vaskalaposnak, de szerintem éjfélre már rég otthon kellene lenniük a 18 év alattiaknak, de még egy felnőttnek sem lenne muszáj reggelig, vagy akár csak kora hajnalig bulizni. Aki meg mégis szeretne, az megteheti otthon is, persze lehetőleg mások zavarása nélkül.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.01.18. 16:43:57

@Dulifuli vagyok: Nem is a vaskalaposság, csak az a hülye mérnök fejem nem veszi be, hogy mi ebben a jó? Oké, ha este 8-kor elkezdünk bulizni, akkor sem érem el az utolsó metrót, de 1-2 körül el tudok indulni haza, ledőlök, és másnap este újra partiképes vagyok, hétfőre meg munkaképes. Így meg: egy hétvége - egy buli.
süti beállítások módosítása