Volt nekem egy nagypapám, akit már nem ismertem, mert jóval születésem előtt meghalt. Ennek ellenére többen állítják, hogy hasonlítok rá egyes dolgaimban. (Főleg abban, hogy ő is ilyen szép daliás alkat volt, mint én.) Imádta a flekkent, és amikor Kismaroson nyaraltak, rendszeresen csinált is igazi, faszénen sült verziót. Mindig szerette volna átmenteni az ételt a hideg hónapokra is, így készített egy gázsütős verziót. Igaz, ez tarjából van, de hát minden nem lehet tökéletes.
A tarját rendesen kiklopfolod, ha elkezd már szétesni, akkor a legjobb. (Nagyon vékony azért ne legyen, mert akkor nem sül, csak szárad.) Mindkét oldalát sózod, borsozod, piros paprikázod, és felteszed a sütő rácsára. A krumplit uborkagyalun lereszeled rósejbninak, besózod, és elteríted a kicsit kizsírozott sütő tálcán. Kis zsírdarabkákat dugsz közé (mondjuk kiskanállal), vagy ha már olajban utazol, akkor kicsit meglocsolod olajjal. (Nem kell nagyon, ha tocsog, nem lesz jó ropogós!) Beteszed a krumplit sülni, és amikor üvegesedni kezd, fölé tolod a rácsot a hússal. A krumplit időnként lapáttal kicsit átforgatod, hogy mindenhol jól megpiruljon, ha törik, hát törik, ha szakad, akkor szakad, úgy lesz jó! Mire a hús mindkét oldala megsül, a krumpli is jó lesz alatta, és közben a hús kicsorgó zsírja-leve is jól átjárja. Kb. négy ember adagja fér egy tálcára és rácsra, de nagyon kell figyelni, mert aki nem elég gyors, az simán lemarad a repetáról.
Flekken Soóky nagypapa módra
2007.11.23. 16:25 Csokis
1 komment
Címkék: retro család kaja
A bejegyzés trackback címe:
https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr13239516
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Fabyen 2007.11.23. 16:29:57
Ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni.
