Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Forralt bor, munkahelyen

2009.10.28. 17:04 Csokis

Most épp egy kicsit megkönyörült rajtunk a tél, de jön még a dér, és kutyára! Ennek kapcsán adok tippet azon sorstársaknak akik -alkalmazottak lévén- reggel nyolckor nem hódolhatnak a forralt bor élvezetének. Pedig milyen jó is lenne széltől kifújt pofával, ázottan és átfagyva beérkezve, egy jó bögre fűszeres forralt borral kezdeni a napot! Szintén jól jön a recept, amikor az autóval hozzánk érkező vendégek közül a sofőrnek csak a szagolgatás jut. Itt a megoldás, a saját fejlesztésű, alkoholmentes forralt bor:

Az alapja a 100%-os (de minimum 50%-os) szőlőlé. Szükség esetén almaléből is lehet csinálni, sem én, sem az ezzel megitatott kollégák és barátok nem találtak benne semmi furcsát. Viszont kerüljétek a 12%-os cukros vizet, mert abból minden lesz, csak embernek való ital nem. A 100%-os levet 1:1-ben, az 50%-ost 2:1-ben higítod vízzel, és a szokásos módon forralt bort főzöl belőle. Legfeljebb a cukorral kell csínján bánni, mert ezek a gyümölcslevek alapból elég édesek.
A munkahelyi verzió trükkje az, hogy a fűszereket az átfolyós teafőző szűrőjébe teszed, és azon ereszted át a vizet. Utána az egész szűrőt (akár fix, akár papír) fűszerestül beleengeded a kannába, bekapcsolva hagyod a főző melegen tartó funkcióját, és legalább tíz percig még áztatod a vízben. Utána hozzáadod a gyümölcslevet, és ízlés szerint cukrozod. További egyszerűsítés, és a minőséget egyáltalán nem rontja, ha az egyesével összeszedett fűszerek helyett egy kanálnyi Kotányi Mézessütemény fűszerkeveréket, és egy zacskó vaníliás cukrot használsz hozzá. Ekkor egyrészt megspórolhatod a szűrőzést, mert az őrölt fűszerek szépen leülnek a kanna aljára, másrészt egyszerűbb a fiókban egy zacskó keveréket tartani az öt zacskó különböző fűszer helyett. Lehet persze néha forraltbor fűszerkeveréket is kapni a boltokban, de sokkal ritkább. Én legalábbis a régi fajta, lógatós-filterest már évek óta nem láttam. Van ugyan helyette a Kotányinak egy forralt bor fűszerkeveréke, de abban az a trükk, hogy egy teljes zacskó kell egy liter borba, miközben kábé ugyanannyiba kerül csomagja, mint a mézessüteményé, amiből csak egy kanálnyi kell. Az átvágás az, hogy a forralt boros kb. 90%-a cukor, azt veszed meg jó drágán. Szóval kedves kolleginák és kollégák:

 

Le a munkahelyi vacogással, éljen a forralt bor!

 

És ha még ezt sem lehet, akkor áztassatok lábat, az sem rossz!

Szólj hozzá!

Címkék: kaja túlélő

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr801470017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása