Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Osztálytalálkozó

2007.06.24. 18:00 Csokis

Kicsit csapongok, mert ez egy két héttel ezelőtti dolog, de most eszembe jutott. Általános iskolai volt, abból az apropóból, hogy Csaba épp mostanra tudta összeszedni a csapatot. Ahhoz képest, hogy eddig mindössze egy találkozónk volt az elmúlt 26 év alatt*, egész szépen sikerült összevadásznia az embereket.

Viszont a levadászottak úgy látszik, nem szívesen kerültek terítékre. 17-en ígérték, de csak 12-en jöttek el. Azt mindenestre elég súlyosnak tartom, hogy a 24 emberből, akiről tudunk valamit (hárman "eltűntek", egy srác meghalt azóta) hatan külföldön vannak. Ez rosszabb arány, mint apámék érettségi találkozója, pedig őket egyrészt '56, másrészt az érettségi óta eltelt 50 év is megtizedel(het)te (volna).
No, mindegy, ott voltunk, jót mulattunk egymáson -félelmetes, hogy mások hogy öregszenek!-, beszélgettünk. Azért érdekes dolgok derülnek ki így 26 év után. Ki kibe volt fülig szerelmes, hová tűntek a dolgozatfüzetek hetedikben, melyik tanárról tudunk valamit. Szóval ment a csacsogás ezerrel, közben tömtük magunkba a pácolt lóhúst roston sütve, megfejelve egy kis padlizsán salátával és sült csirkecombokkal.** 11 után nem sokkal leléptem, és így utólag a következőket kell, hogy megállapítsam:
  • Sokat azért tem tudtam meg róluk :-);
  • nekem úgy tűnt a társulat, mint akik elég sikeresek és elégedettek;
  • kicsit elkeserítő, hogy 40 évesek vagyunk, és van aki már nem él;
  • még jobban, hogy itt tudtam meg, hogy májusban meghalt Artner Iván, aki ugyan párhuzamos osztályban járt velünk, de 8 éves koromban nagy haverom volt, együtt játszottunk Winnetout a Balatonon.

Felteszek egy képet, nem mintha lenne bármi jelentősége, mert aki itt olvas, az úgysem ismeri ezeket az ürgéket, aki meg ismeri, az nem olvas be ide. De azért ha már van...









* Hat éve volt egy, amit kihagytam, mert a barátnőmet vártam a reptéren, de késett. Ez aztán úgy meghatotta, hogy két év múlva hozzám jött feleségül. Nesze neked hepiend! Így legyél állhatatos és kitartó!

** A Monglian Barbecueban voltunk, ahol eddig életemben egyszer voltam, egy Átvágó topiktalin. Tulajdonképpen erre is való: szinte vadidegenek összejönnek, mindenki betolja az "egységárat", és megpróbálja a lehetőségek szerint kienni őket a vagyonukból. Egyrészt persze nem fog menni, mert 4500,- forintot nem olyan sima ügy leeni, illetve kimért borból és csapolt sörből "leinni", másrészt viszont praktikus a rendszer, mert a végén nem fordulhat elő, hogy a fizetők kellemetlen helyzetbe kerülnek, mert a pincér
véletlenül (mint a rabbi a viccben: Véletlenül, mi? Vélelenül?) rosszul számolt. Azért aki egy nyugodt, meghitt összebújós vacsorára vágyik, az ne ide menjen, viszont a Trófea nevű gyorsédkezde-láncnál egy nagyságrenddel jobb a hely.

2 komment

Címkék: kaja suli

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr86104988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nash vs. Keynes 2007.06.26. 00:52:23

egyszer volt osztálytalálkozónk, egy 5 éves. Azóta azt sem tudom a 30 emberből 25 hol él.. :S
(jó neked, hogy ennyien voltatok)
((a mongolt ki fogom próbálni!!))

Thor 2007.06.27. 12:24:45

Nekünk a lagzivacsora volt ott annó. Húsevő rokonság majdhogynem elélvezett.
süti beállítások módosítása