Csokis család

A Csokis család napjai, örömei, nyűgjei.

Címkék

anglia (1) anyu (4) apu (2) autó (13) barkács (9) betegség (7) bkv (2) család (32) édeserdély (1) elégedett (2) fixi (2) fotó (1) gabi (1) hír (1) hülyeség (35) játék (5) kaja (28) kérdés (5) kit (7) költözés (3) lakás (3) lina (34) mázli (2) mekk elek (1) miazhogy (4) motor (4) nagyi (2) nagypapa (3) nelli (27) nyelv (2) nyúl (3) ovi (4) pedálos (4) pozitív (3) reptér (1) repülés (2) retro (24) suli (1) szőnyeg (4) szöveg (3) tájfutás (5) thor (1) törp (1) túlélő (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dulifuli, akit kizárt az Index Fórumról egy köcsög: @Szubrina: Nem olyan nagy trükk az előállítás, mert nem kell minden hígításból a teljes lehetséges... (2020.05.13. 12:13) Chuck Norris meg elmehet a búsba!
  • Linnaa: Sajnos azt hiszem inkább: Hol az iPhone 7???!!! (2017.02.25. 07:39) Nyaralás
  • Linnaa: Fordult a kocka! Elmehettek Mamival a strandra, mi meg addig netezünk. (2017.02.25. 07:35) Netfüggőség?
  • lóspaci: éss rajt van végre az a maszk? kisuvickolva? (2015.02.10. 13:27) Bréking... egy kicsit (meg egy kicsit down)
  • geegee: Közben megtaláltam a korábbi posztokat is.Saját kútfőből én is egy tök ilyen első futóműre gondolt... (2014.09.07. 06:46) Pedálos autó (1.)

Linkblog

Rég volt gasztro...

2008.05.26. 16:12 Csokis

Hétvégén túlélőt rendeztünk a Polinak, ezért családostul leköltöztünk a Gerecsébe. Első nap elmentünk kirándulni. Az egy órás séte eredménye: Binzunsteinné négy kullancs, Nelli két kullancs, én két kullancs, Lina megúszta. Másnap délelőtti kerti játék eredménye: egy kullancs Nelli homlokában, egy még időben leszedve a hajáról. De utána több már nem volt, hál' Istennek. Biztos begyűjtöttük az összeset. Ezzel együtt nagyon megérte, mert ettünk, ittunk, jót mulattunk Tarjánban, a Sziget Panzióban. A tapasztalatok:
Szállás: erős közepes. Valójában semmi negatívum, csak semmi extra sem volt, főleg, hogy a többivel magasra tették a lécet saját maguknak. (Hacsak a csempén rögzített zuhanyrózsát nem tekintem negatívumnak, ugyanis a gyerekeket emiatt nem lehet eláztatott haj nélkül lefürdetni.) De az ágyak kényelmesek, a szobák tiszták, megvan a fejenkénti két törölköző, normális vécépapír, és kétféle tusfürdő van.
Reggeli: nekünk nagyon jó volt. Kontinentális, de nem választásos alapon, hanem jól telerakják az asztalodat, aztán "turkálj" magad. Kétféle dzsem, méz, felvágott, sonka, sajt, főtt tojás, paradicsom, zöldpaprika, csöves erős paprika, kétféle gyümölcsjoghurt, natur joghurt, háromféle kenyér, kakaós kalács. Mellettünk valamféle gabonapelyheket, meg müzlit ettek, tehát az is lehet, csak minket ennyi minden mellett már nem érdekelt.
Főétkezés (á la carte): Ebben nagyon jók. Természetesen nem visznek "haute cuisine"-t, viszont mindenük nagyon jó, gusztusosan tálalt, és -szerintem- rettentő jó ár-érték arányban van. Nekem volt csontlevesem májgaluskával, amiben volt sárgarépa, gyökér és zeller is, és a zöldség szép "parasztosra" volt vágva, nem mirelit kockást használtak. Persze a májgaluska is házi. A túrós csuszámon húsos szalonnából volt a tepertő, még a lányoknak is ízlett, pedig állítólag nem szeretik a túrót. (Itthon csak Túró Rudinak eszik.) Volt egy kacsacombom párolt kápsztával, és valami egész érdekes krumplival. (Le volt reszelve a krumpli, és úgy volt valahogy elkészítve, de nem jöttem rá, hogy hogyan.) De többiek sem tűntek olyannak, mint akik kínnal gyűrik magukba az ebédet. Hét ember leves/előétel, főétel, páran még desszert is, bőséges ital, plusz egy gyerekmenü volt 21 ezer valamennyi. A boraik is jók, talán az egyetlen negatívum, hogy ők maguk nem ismerik őket. A Gere és a Bock rozé közül a Bockot választottuk, mert az kékfrankos volt. Amikor kihozták, kiderült, hogy kékoportó. Nem cseréltettük ki. :-) Azt gondolom, hogy ha egyetlen ilyen méretű hibát találnánk minden vidéki panziónkban egy hétvége alatt, akkor a csúcs gasztronómiánkban már valószínűleg az lenne a gond, melyik Michelin csillagos helyre menjünk szombat este.
Vendéglátás: Tőlünk csillagos ötöst kapnak.
Rendelés felvétele után kihoztak egy megmelegített kis kiflicskét fűszeres majonézzel, egy cikk paradicsommal és egy szelet uborkával étvágygerjesztőnek (gyerekeknek is), hogy legyen mire megiszogatnod az aperitivedet, és ne üres hassal ücsörögjél az asztalnál.
Érkezés délutánján csak uzsonnáztunk, a gyerekeknek kértünk egy somlóit, de két kanállal, meg egy külön kis tányérral. Mondták, hogy "megoldjuk". Jött két kis adag somlói, teljesen egyformán szervírozva, természetesen a számlán csak egy szerepelt.
Reggel a gyerekeknél megkérdezték, milyen melegre kérjük a kakaójukat, és másnap automatikusan olyan hőmérsékeltűen jött, pedig másik pincér volt.
Este egy idősebb úr (vajon ő a tulaj, vagy az apja?) bekopogott egy tányér frissen sült rétessel, hogy "biztos szeretik a gyerekek". Szerették. :-)
Ugyanez az úr felajánlotta, hogy hadd autózzanak a lányok az unokája elektromos kisautójával. (Nem RC, hanem rendes beülős autó. Csajok persze imádták.)
Panzió mögött kis játszótér hintával, libikókával, rugós lovakkal. Te nyugodtan eszel, a gyerek meg közben nem rohangászik az asztalok közt, mert szépen eljátszik.
És még egy: a gyerekek két éjszakai szállására (ketten aludtak egy ágyban, egy ágyneművel) és reggelijére (ketten kaptak egy adagot, de két kakaót, plusz esténként is két kakaót) összesen 0, azaz nulla fornintot számoltak, mert "majd fizetnek értük, ha nagyobbak lesznek!"
Szóval nekünk bevált a hely, és nem csak azért, mert a gyerekes szülőt a gyereken keresztül lehet megfogni. Egyszerűen az volt az érzésem, hogy vendégként kezelnek. Nem azért kedvesek, mert a pénzemet akarják, hanem egyszerűen azt akarják, hogy ha itt vagyok náluk, akkor érezzem is jól magamat. És szerintem egy jó helyen ez a legfontosabb. Ezt a csajok is így gondolhatták, mert vasárnap nem akartak hazajönni. Lina közölte, hogy:
 - Adjuk ki a Szeréna utat, és költözzünk ide!

Amikor megkérdeztük, mi volt olyan jó, igazán nem volt semmi konkrétum. Hacsak azt, hogy:
 - Olyan jó magasan van a zuhany! - nem tekinthetjük annak.

4 komment

Címkék: család kaja pozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://csokis.blog.hu/api/trackback/id/tr25488795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgranc 2008.05.26. 18:40:38

Az ilyeneket mindig jó olvasni, az információt el is mentettem, köszi!

Jól gondolom hogy róluk van szó?
www.sziget-panzio.hu/

Aknot 2008.06.09. 23:01:05

nemmegmondtam, hogy Polibét kell elkezdeni szedni egy nappal előtte!

Dzseri 2008.06.24. 08:40:01

Bocs, hogy ide:


Kész a motorod, csak elhagytam a számod.. :(
süti beállítások módosítása